Gulve

Gulve

Et flot trægulv er en vigtig for husets indvendige udseende.


Et flot nyt trægulv er noget af det mest tilfredsstillende, man kan investere i som husejer. Når farve og mønster er valgt med omhu, når gulvet er af god kvalitet, og når det er lagt korrekt, vil det være kilde til daglig glæde i mange år.


Vælg så vidt muligt samme træsort i hele huset. Det giver et roligt udtryk. De lyse træsorter passer som regel godt til den nordisk byggestil. Ellers kan det også være en god ude at tænke over husets oprindelige stil, når du vælger nyt gulv.


Vi har mange års erfaring med gulvarbejde, og vi kan sikre dig et gulv til de næste mange år, hvad enten du er til parket, laminat eller massive trægulve.


Slibning af gulve

Intet holder evigt, og det samme gælder for trægulve, som med tiden bliver slidt, men med en professionel og grundig afslibning, kan man i mange tilfælde få sit flotte gulv tilbage.


 

Med en fagmand følger en garanti

En stor fordel ved at lade Slagelse Tømreren lægge gulvet er, at vi står inde for kvaliteten. Skulle du opdager en fejl efterfølgende, skal du ikke selv have fat i værktøjskassen, men blot kontakte os, så tager vi os af sagen.
Du kan vælge mellem mange producenter, og her nedenfor kan du de nogle af dem vi anbefaler: .

Hvordan skal overfladen på dit nye trægulv behandles?


Et trægulv skal have en overfladebehandling for at give det et flot udseende, der holder i lang tid, og som let kan rengøres. Her er nogle af de mest udbredte behandlinger:


Lak

Her får du en særdeles slidstærk overflade, der beskytter træet mod pletter og fugt, og som er nem at holde ren. Da gulvet ikke tager imod fugt, skal du være opmærksom på, at mærker og ridser ikke vil rejse sig igen ved gulvvask.


Sæbe

En populær overfladebehandling, der er velegnet til lyse træsorter. Hvis du gerne vil lysne gulvet, kan du ludbehandle det, inden du giver det sæbe. Det giver træet en flot, lys glød. Du kan få gulvsæbe i natur eller med pigment, der opfrisker det lyse udseende.


En fordel ved sæbebehandling er, at sæben tillader vand at trænge ned i træet, således at ridser og skrammer vil rejse sig.


Voks

Overfladebehandling med voks giver en blød og lækker overflade, der giver en vis beskyttelse mod snavs, og som er let at rengøre. Voks kan benyttes efter ludbehandling, og det er en god ide at efterpolere med en klud, svamp eller en polermaskine. Det er nemt at vedligeholde gulvet med en ny omgang voks.


Olie

Vil du bevare træets naturlige udseende, kan oliebehandling være en god løsning. Olien trænger ned i træet og fremhæver dets glød, struktur og åretegninger. Træets overflade bliver rustik og får samtidig en god beskyttelse mod snavs, selvom træet ikke indkapsles i samme grad som f.eks. lak.


Hvis du ønsker en mere blank overflade, kan et oliebehandlet gulv poleres op. En klar olie uden pigment vil med tiden blive en anelse mørkere, så hvis du har et lyst trægulv, kan du vælge en hvidpigmenteret olie.